Bijna elke oudere wil heel graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar vaak is men wel behoorlijk eenzaam. Of men is niet meer fysiek en of geestelijk sterk genoeg om op eigen kracht de deur uit te gaan. Soms wonen er niet altijd voldoende mantelzorgers in de buurt, of deze personen hebben onvoldoende tijd om hun vader of moeder meer aandacht te kunnen geven.

In een maatschappij waar veel bezuinigd wordt is de oudere vaak de dupe. De thuiszorg heeft tijd voor meer praktische zaken terwijl er vaak vanuit de oudere een grote behoefte is aan aandacht en contact. Contact niet in de vorm van een flitsbezoek, maar een dagdeel, een aantal uren. Ook is het jammer dat de thuiszorg aangeboden wordt door personen die elkaar steeds afwisselen, terwijl het nou juist zo belangrijk is dat de oudere zich kan hechten aan een vertrouwde persoon.
begeleiding zorg hulp oudere bejaarde

Geestelijke en praktische hulp

Ik kan een luisterend oor bieden en vanuit mijn warmte en liefde mij geheel aanpassen op de behoefte van de oudere. Weer eens naar buiten? Samen een stukje lopen, of in de rolstoel, even de stad of het dorp in? Misschien weer eens op een terrasje zitten of een paar boodschappen doen?

Daarnaast kan ik chauffeur en begeleider voor hem of haar zijn, bijvoorbeeld als de persoon in kwestie weer eens een keer naar de kerk wil, of een oude vriend(in) opzoeken die ook niet meer de deur uit kan komen. Of naar een concert of voorstelling.